RUDAR CILJA PREMIJER LIGU

 

U sali za novinare na Gradskom stadionu u Prijedoru juče je održana konferencija za predstavnike “sedme sile” na kojoj su sportski direktor Rudar Prijedora Nedžad Žerić i sekretar Veljko Janjetović upoznali javnost o aktivnostima tokom zimskih priprema i planu i programu istih.

Prozivka igrača jesenjeg šampiona Prve lige Republike Srpske biće obavljena u ponedeljak, 22. januara tačno u podne u zgradi kompanije “Arcelor Mital”, a nakon toga u trinaest časova biće održan i prvi trening u 2018. godini na terenu Gradskog stadiona.

-Prvenstvo počinje 10. marta, a pred nama je, do tada, sedam sedmica trenažnog procesa. U prvoj sedmici rada obavićemo sva potrebna testiranja, obaviti lekarske preglede i napraviti uvodni rad u ono što nas dalje očekuje tokom zimskog rada. Kompletne pripreme za prolećni deo sezone odradićemo na terenima u Prijedoru i u okolini našeg Grada, a u vremenu od sedam sedmica treniranja odigraćemo i sedam prijateljskih utakmica – istakao je sportski direktor “rudara” Nedžad Žerić.

Od tih sedam pripremnih susreta poznato su imena pet rivala, a nekadašnji reprezentativac BiH iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj koji je jesenas došao na stručno-takmičarsku funkciju u klubu je dodao:

-Tragamo za još dva protivnika i nadam se da ćemo uskoro saznati i njihova imena. Prvu kontrolnu utakmicu odigraćemo 3. februara protiv Vrboveca, a sedam dana kasnije još jednog hrvatskog kluba, Gorice s kojom imamo istinske sportske i prijateljske odnose. Potom 17. februara sledi gostovanje u Banjaluci kod prvoligaša Željezničara, a za 24. februar je zakazan i duel protiv bihaćkog Jedinstva. Generalnu probu odigraćemo sa gradipkom Kozarom sedam dana pre starta prvenstva, dakle 3. marta i to će biti finalna provera takmičarske forme za prolećnu premijeru u Istočnom Sarajevu protiv Slavije.

Ono što je ohrabrujuće za sve u Gradu na Sani jeste činjenica da do sada nijedan fudbaler koji je bio u timu i osvojio titulu jesenjeg prvaka nije napustio Rudar Prijedor.

-Prolazni rok traje do 10. februara i ima još dovoljno vremena za reakciju ukoliko neko napusti naše redove. Moram da kažem da su svi igrači ugovorom vezani za naš klub, a eventualni dolasci zavisiće od odlazaka, videćemo šta će se dalje dešavati do kraja zimske pijace. U ovom slučaju imamo prioritet da dovedemo još jednog klasičnog napadača, da pojačamo konkurenciju u špicu i nadam se da ćemo uspeti u tim svojim namerama –optimističan je sportski direktor Prijedorčana.

U sezoni kada klub slavi 90. rođendan (osnovan 23. maja 1928. godine) želja svih ljubitelja fudbala i navijača, ali i činovnika u Rudar Prijedoru, samom Gradu, odnosno celom potkozarsko-podgrmečkom kraju jeste titula u Republici Srpskoj i povratak u premijerligašku konkurenciju. Sam ulazak zahtevaće i veće napore za obezbeđivanje uslova za takmičenje u eliti BiH.

-I prvi put, 2009. godine, kada smo ulazili u Premijer ligu BiH imali smo sličnu situaciju za ispunjavanje uslova, ali smo nastojali da u sportsko-takmičarskom delu ostvarimo zacrtani cilj i na terenu izborimo plasman u viši rang. Imamo iskustvo, i znamo šta sve plasman u Premijer ligu donosi od uslova za rad i igranje utakmica, do onih infrastrukturnih i svih drugih uslova kojima se ispunjava procedura licenciranja. Naš primarni cilj je prvo mesto i titula u Republici Srpskoj, a kada takmičarski to dođe onda će se stvoriti i predispozicije da se ispune i strogi kriterijumi FS BiH za licenciranje – rekao je na kraju Nedžad Žerić, sportski direktor Prijedorčana.

S. Basara/Sporstki žurnal

Stigao Hamzabegović

Tokom ove zime samo jedno novo ime je stiglo u Rudar Prijedor, a riječ je o golmanu Mirzi Hamzabegoviću.

-On je dijete Podgrmeča iz Sanskog Mosta, igrao je u mnogim klubovima, a ima i polugodišnje iskustvo u inostranstvu, branio je na Malti. U naš klub dolazi iz federalnog prvoligaša Sloge iz Siminog Hana i verujemo da će biti istinsko pojačanje za nas. Poseduje kvalitet da pojača konkurenciju među stativama i smatramo da smo s njim dobili kvalitetno rešenje za našu ekipu – istakao je Nedžad Žerić.