FK “Rudar-Prijedor” iz Prijedora svoju utakmicu 8. kola m:tel Prve lige RS odigraće u subotu na Gradskom stadionu, a dočekaće trenutno petoplasiranu ekipu FK “Borac” iz Kozarske Dubice. Ova utakmica zakazana je za 16 časova i igraće se pred praznim tribinama.

Šef stručnog štaba Rudara – Boris Savić, optimističan je što se tiče ishoda ove utakmice: “Ulazimo u ovu utakmicu sa mnogo optimizma, iako znamo da će biti jedna specifična utakmica, s obzirom na Borčev stil igre sa puno intenziteta, trčanja, snažne duel igre… Mi smo spremni i nadam se da ćemo pobedom nastaviti prvenstvo, pogotovo pred naredni period od dvije sedmice koji smatram posebno važnim za nas, u kojem ćemo odigrati mnogo utakmica.”

Na pitanje da li je dodatni pritisak prisutan, s obzirom da je regionalni derbi u pitanju, Savić odgovara: “Poseban pritisak ne postoji; mi svakoj utakmici pristupamo isto, kao da je derbi, jer svaka utakmica nosi tri boda. Još i ova situacija sa praznim tribinama ne doprinosi onom pravom osjećaju i ugođaju. Ipak, ponavljam da će biti specififna utakmici i iz razloga što je dosta igrača koji igraju za Borac nastupalo u jednom periodu za naš tim.”

Rudar se nalazi na drugom mjestu na tabeli sa osvojenih 14 bodova iz 7 kola, dok je Borac petoplasirani sa 12 bodova. Biće ovo prilika žuto-plavima da zauzmu čelo tabele, koje trenutno “drži” Leotar iz Trebinja kojeg očekuje teško gostovanje Slobodi iz Novog Grada.

A u okviru 8. kola Premijer omladinske lige BiH U-19 – juniori Rudara će u goste u Mostar ekipi HŠK Zrinjski.

Ajde, Rudar!