Nakon sporazumnog raskida saradnje sa dosadašnjim trenerom Igorom Jankovićem, Uprava našeg kluba je brzo reagovala i dogovorila saradnju sa novim Šefom stručnog štaba, a on se zove Boris Savić! Savić se trenutno nalazi u Srbiji, pa bi ozvaničenje saradnje, kao i promocija novog šefa, trebala biti održana ubrzo, čim se stvore uslovi za nesmetan prelazak preko državne granice iz Republike Srbije u Republiku Srpsku.

“Naša ideja je bila da pronađemo mladog i ambicioznog trenera koji posjeduje UEFA Pro-licencu, koji poznaje prilike u RS fudbalu i koji iza sebe ima iskustva u vođenju seniorskih ekipa. Uz sve navedeno, radi se o treneru koji je sa uspjehom nastupao za naš klub kao igrač, tako da se nametnuo kao logičan izbor za novog šefa stručnog štaba“, izjavio je Predsjednik Upravnog odbora Kluba Darko Milunović.

Boris Savić je rođen 18. januara 1988. godine u Trebinju. Igračku karijeru je započeo u omladinskoj selekciji FK Crvena zvezda iz Beograda. U Srbiji je, pored niželigaških klubova na početku seniorske karijere, nastupao za beogradski FK Rad, dok je u Bosni i Hercegovini nastupao za FK Laktaši, FK Olimpik, FK Borac Banja Luka (s kojim je osvojio trofej u Kupu Republike Srpske u sezoni 2011/12) i FK Rudar-Prijedor iz Prijedora. U našem klubu je igrao u sezoni 2013/2014., iz kojeg se preselio u ekipu FK Mornar iz Bara, da bi karijeru završio u južnoafričkom Swallows FC gdje se penzionisao nakon povrede.

Nakon što je stekao zvanje fudbalskog trenera, Savić je preuzeo kormilo FK Jedinstvo iz Žeravice. Zatim je vršio dužnost pomoćnog trenera u kiparskom fudbalskom klubu Alki Oroklini. Nakon toga, ponovo se vraća u ekipu Jedinstvo iz Žeravice, sa kojom 2019. godine osvaja titulu u Drugoj ligi RS, medjutim ekipa Jedinstva odustaje od takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.
U maju 2019. potpisuje ugovor sa FK Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići kod Bijeljine koju je vodio u Premijer ligi BiH. Posljednji posao je imao u ekipi FK IMT Beograd, koju iz druge lige uvodi u Prvu ligu Srbije.

Nadamo se da će trend uvođenja ekipa u viši rang nastaviti i sa našim klubom, pa nam ostaje samo da mu poželimo dobrodošlicu i srećan rad u našem klubu.

Borise, dobrodošao i srećno!