Pred sam početak druge polovine sezone, i nastavak takmičenja u m:tel Prvoj ligi RS, šef stručnog štaba žuto-plavih – Boris Savić, dao je komentar na nekoliko teza o ostvarenom na Rudarovoj polusezonskoj pauzi.

1. PRIPREME?
Generalno možemo biti zadovoljni odrađenim pripremama, glavni dio priprema smo odradili u Medulinu i najvažnije je da nismo imali većih problema sa povredama. Trenutno, izuzev Matovića koji će jako brzo početi sa treninzima, svi su u trenažnom procesu.

2. PRIPREMNE UTAKMICE?
Što se pripremnih utakmica tiče, mislim da su pokazale da smo na dobrom putu, imali smo nekoliko utakmica sa, na papiru boljim ekipama, gde smo, u najmanju ruku, bili ravnopravni. I dalje imamo mali problem sa realizacijom, ali mislim da će se i taj segment igre poboljšati kada počne prvenstvo.

3. IGRAČKI KADAR?
Ostali smo bez 6-7 igrača, ali smo doveli 4 igrača koja su sigurno pojačanja i smatram da smo u odnosu na jesen dosta kvalitetniji. Takođe, podmladili smo ekipu sa nekoliko juniora, od kojih će neki vjerovatno biti starteri i nemojte se iznenaditi ako budemo imali 6-7 igrača ispod 21 godine u početnom sastavu. Zaista me raduje veliki broj igrača iz omladinske škole kluba koji su tu i koji će imati važnu ulogu u ovom timu.

4. OČEKIVANJA?
Naš cilj se zna, sigurno je da neće biti lako, čeka nas mnogo iskušenja, ali spremni smo na sve i ne sumnjam da ćemo ostvariti cilj koji je zacrtan, a to je Premijer liga BiH.

5. PORUKA ZA KRAJ?
Nadam se, pre svega, povratku navijača na tribine i da ćemo zajedno, ako Bog da, proslaviti plasman u Premijer ligu BiH.
Aj Rudar 💪🏼