Danas, 08.08.2020. godine, u Prvoj ligi RS počinje nova takmičarska sezona, 2020/2021. FK “Rudar-Prijedor” će prvu utakmicu odigrati u 17 časova, na gostovanju “Željezničaru Sport Team” u Banjoj Luci. Iz Upravnog odbora kluba poručuju da početak sezone dočekuju spremno, nakon kvalitetno odrađenih priprema i pozitivnog učinka sa dobro odigranih pripremnih utakmica. Cilj je jedan, višestruko ponavljan, i misli žuto-plavih su usmjerene isključivo ka ostvarivanju istog, a to je – naravno, osvajanje šampionata Republike Srpske i plasman u Premijer ligu BIH.

Sportski direktor, Saša Stević, ističe da ulogu favorita treba opravdati na terenu: “Mislim da pored nas ima još tri-četiri tima koji zvanično ne ističu kandidaturu za Premijer ligu, ali tu trebamo biti jako obazrivi. Mi ulogu favorita prihvatamo, ali ni u jednom trenutku ne smijemo pomisliti da se i drugi neće boriti za plasman u viši rang. Mnogo je mečeva pred nama, i iz utakmice u utakmicu moramo dokazivati da imamo potreban kvalitet za Premijer ligu.”

Do titule se može doći samo uz maksimalno zalaganje igrača, stručnog štaba i rukovodstva kluba, dodao je Stević, i kazao da se mnogo pouka izvuklo iz prošlogodišnje sezone.

Rudari su u pripremnim mečevima pokazali kvalitet demonstrirajući napadački fudbal, ocjena je trenera prijedorskog tima Borisa Savića. On je naglasio da svi klubovi ozbiljno shvataju ligu, dodajući i da se šampionat dobija igrom na terenu.
— Nekako se stekao utisak da ćemo mi kao ići po Republici Srpskoj da zabavljamo ljude i pobjeđujemo u svakoj utakmici. Tako nešto u fudbalu ne postoji. Svi rade, svi treniraju. Svi ozbiljno shvataju Ligu. Pogotovo jer prvenstvo sad broji 16 klubova. A ja sam kad sam postao trener „Rudara” rekao da niko ne može otići u Zvornik, Istočno Sarajevo, Trebinje ili neki drugi grad i reći „e ja ću da pobijedim i uzeću tri boda” — kaže Savić.
On je naglasio da je prvensto maraton, a ne sprint, te da se ka cilju treba ići iz utakamice u utakmicu.

Fudbalski Savez Republike Srpske, donio je Plan mjera i procedura Covid-19, i utakmice će se igrati bez publike.

Naprijed, Rudar! Idemo do titule!