Delegacija našeg kluba se juče, u četvrtak, 06.02.2029. godine odazvala pozivu naših prijatelja iz FC Kopra na čelu sa predsednikom Antom Gubercom. Rudari, koji se nalaze na pripremama u Medulinu, predvođeni direktorom Sašom Stevićem, otputovali su u Kopar, proveli dan u ovom primorskom gradu gdje su održali nekoliko sastanaka i imali radni ručak sa upravom kluba iz Slovenije.

“Bilo nam je zadovoljstvo i čast vidjeti i upoznati se sa njihovim rukovodstvom, ekipom i načinom rada kluba. To je jedan mali klub duge tradicije gdje je sve posloženo kako treba. Mnogo ulažu u infrastrukturu i u omladinski pogon. Imaju jedan predivan kompleks u centru grada gdje se nalazi i mali moderan fudbalski stadion pored koga je nekoliko terena za trening. Nadamo se da ćemo i mi u Prijedoru u nekoj skorijoj budućnosti imati nešto slično, jer bez ulaganja u infrastrukturu i terene neće biti većeg napretka” – naveo je Stević.

Fc Kopar je sličnoj situaciji kao i naš klub. Bore se za ulazak u prvu ligu. Vjerujemo da ce ovim radom i pristupom uspjeti u tome i vratiti se u vrh slovenackog fudbala gdje im je i mjesto. Mi mozemo mnogo naučiti od njih.