U krajiškom derbiju fudbaleri Borca minimalnim rezultatom 1:0 savladali su desetkovani Rudar-Prijedor.


“Rudari” su prvi zaprijetili, u 9. minutu udarac Amoaha na gol crti zaustavlja Ćorić, dok sa druge strane Dujakovićev šut iz 17. minuta uspješno zaustavlja golman Šćekić.
U sljedećem napadu golgeter Prijedorčana Amoah sa 40 metara bezuspjesno pokušava lobovati golmana domaćih.
U 27. minuti Borac dolazi do prednosti, sa strane je ubacio Lukić, dodao do Zakarića koji nesebično glavom pronalazi Melega, kojem nije bilo teško postići vodeći gol.
Bilježimo još prilike Amoaha sa jedne i Lukića sa druge strane, ali nije bilo promjene rezultata.

U drugom poluvremenu prijetili su Knežević udarcem sa 20 metara i prilike Lukića i Kulenovića, ali se rezultat nije mijenjao do kraja susreta, pa je ostalo konačnih 1:0 za domaćina.
Treba pohvaliti sjajnu atmosferu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, za koju su zaslužni prije svih naši navijači “Alcohol Boys”, kao i domaći “Lešinari”.

BORAC: Ćetković, Kujundžić, Bošnjak, Ćorić, Mells, Vojnović, Dujaković (od 82. Subić), Lukić, Maleg (od 71. Kulašin), Vušurović (Jovanović), Zakarić.
RUDAR-PRIJEDOR: Šćekić, Sadiku, Pekija (od 78. Danilović), Pavlović, Kulenović, Knežević, Marić (od 73. Sajak), Amoah, Zekanović, Marmat (od 73. Bosnić), Redžić.

U narednom kolu, na Gradski stadion u Prijedor stiže ekipa Tuzla City, u posljednjoj utakmici na našem stadionu u jesenjem dijelu prvenstva. Utakmica se igra u nedjelju, 28.11.2021. godine sa početkom u 13:00 časova, pa ovim putem pozivamo navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku našim momcima u borbi za nova 3 boda.