U subotu, 14. septembra, na Gradskom stadionu u Prijedoru sastaju FK Rudar – Prijedor i FK Krupa, koji su na osnovu dosadašnje prikazane igre u prvoligaškom takmičenju ujedno i najveći kandidati za osvajanje titule, te plasman u Premijer ligu BiH.

Oba tima za sada su na “nuli” kad je u pitanju rubrika “porazi”, a izjednačeni su u ovom trenutku po broju bodova nakon pet kola (13), s tim što je tim iz Krupe na Vrbasu prvoplasirani zbog boljeg omjera postignutih i primljenih pogodaka (Krupa 15:4, Rudar Prijedor 10:0).

Iako se radi o “šlageru” jesenjeg dijela sezone, i jedan i drugi trener, i Igor Janković i Zoran Marić, jednoglasno tvrde – bitan duel, ali ne i presudan!

“Vrlo bitna utakmica, kako za nas, tako i za Krupu. Mislim da je u ovom trenutku, u suštini, ovo meč za prestiž i da neće nešto puno promijeniti kad je stanje na tabeli, ali daće svakako psihološku prednost ekipi koja ostvari povoljan rezultat. Sigurno je da je riječ o utakmici koja nama puno znači, igramo kući protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi koja je prošle godine nastupala i u Premijer ligi BiH. Gro igrača iz te sezone je i dalje u rosteru ekipe, a predvođeni su jednim kvalitetnim trenerom. Očekujemo lijepo vrijeme, dosta navijača na tribinama za koje vjerujem da će nam biti vjetar u leđa kako bismo uz jedan maksimalan angažman došli do pobjede koja bi nas usmjeravala ka stepenici više, a to je plasman u Premijer ligu BiH”, poručio je sa današnje konferencije za novinare strateg našeg tima, Igor Janković, čiji izabranici su juče savladali BSK rezultatom 1:4 na startu Kupa Republike Srpske.

Sa njim se, navedeno je, saglasio i trener koji je 2010. godine sa banjalučkim Borcem osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

“Utakmica nije definitivna, ali je bitna i to sa puno aspekata. Uvijek je pobjeda najbolji motivator, te najbolja za održavanje samopouzdanja koje vam je potrebno za dalje takmičenje. Nije definitivna jer ima još puno utakmica, imamo pauzu, tu je i prelazni rok između dvije sezone, a potrebno je da osim ove, odigramo još dvije međusobne utakmice. Idemo u goste ekipi koju izuzetno poštujemo i cijenimo, prvo ja kao trener zato što je do sad pokazala jednu defanzivnu čvrstinu koja je za poštovanje. Nisu primili nijedan pogodak, što je za mene uvijek odlika velikih i dobrih ekipa. Sa druge strane, mi smo ekipa koja je u dobrom momentu kad je ofanziva u pitanju, ali smo defanzivno ‘posustali’ u posljednjoj utakmici (Krupa – Podrinje 7:3, prim.aut) i to je ono što me malo remeti i što mi se nije svidjelo. Sve u svemu, očekujem  da će sutrašnja utakmica biti takmičarska, neizvjesna i da će vjerovatno male stvari odlučivati s obzirom na podjednak nivo obje ekipe. Svjesni smo da je Rudar Prijedor i da postoji ambijent u gradu i timu, mi to poštujemo, ali isto tako gajimo i mi svoje želje i ambicije i trudićemo se da ih ostvarimo”, istakao je Marić, koji vjeruje da će se bar još jedna ekipa priključiti Krupi i Rudar Prijedoru u borbi za šampionsku titulu, a naveo je i svoj “pik”.

“Kroz dosadašnje mečeve u prvenstvu, mi i Rudar Prijedor smo se iskristalisali kao potencijalni kandidati za plasman u Premijer ligu. Mislim da lako može da se desi da nam se još neko priključi u toj borbi, iz nekog mog iskustva, smatram da bi Modriča mogla da bude ukoliko se uskoro rezultatski digne.”

Igor Makitan predvodiće posljednji bedem Krupe.

“Dolazimo u jednoj maksimalnoj atmosferi, iza nas su dobri rezultati izuzev tog prvog kola. Maksimalno smo fokusirani na ekipu Rudara, koju ne želimo da potcijenimo, ali ni precijenimo. Nemamo previše povrijeđenih igrača, ući ćemo u utakmicu maksimalno čvrsto i vjerujem da ćemo izboriti povoljan rezultat”, naveo je defanzivac našeg protivnika FK Krupe.

Stub odbrane naših “rudara” Nemanja Pekija istakao je da ekipa jedva čeka da istrči na teren.

“Težak meč, igramo protiv ekipe koja u dosadašnjem toku sezone ne zna za poraz. Svi igrači su spremni, iščekujemo početak. Želimo da nastavimo sa dobrim igrama na našem terenu i upišemo pobjedu. Vjerujem da ćemo uz naše navijače doći do tri boda i da ćemo preuzeti prvo mjesto na prvoligaškoj tabeli”, poručio je naš kapiten.

Pozivamo sve navijače i zainteresovane da u subotu, 14. septembra, dođu na Gradski stadion u Prijedoru i od 16 časova podrže naše „rudare“ u derbiju protiv FK Krupa za vodstvo na tabeli.