U 1. kolu Prve lige Republike Srpske, FK “Rudar-Prijedor“ Prijedor je dočekao ekipu „Jedinstvo“ Brčko. Ekipa „Jedinistva“ je novi član Prve lige RS obzirom da se ove sezone plasirala iz 2. lige i kao takva, bila je velika nepoznanica za šefa stručnog štaba ekipe Rudara, g-dina Jankovića.

FK Rudar – Prijedor je nastupio u sastavu Hamzabegović, Milović, Pekija, Petrović, Zekanović, Matović, Maksimović, Savanović, Pavlović, Jaćimović.

Dosta sparno vrijeme i temperatura od 37 stepeni, u velikoj mjeri je uticala na kvalitet igre obe ekipe. Ipak, poslije polovine prvog poluvremena, igrači FK Rudar su došli do daha i počeli više prijetiti golu gostiju. Kao plod takve igre, domaćinu je opravdano dosuđen jedanaesterac koji je uspješno realizovao Burazor (35.min).

U nastavku je viđena slična igra u kojoj je domaćin napadao, a gosti iz kontri pokušavali doći do pogodka. Ipak, samo igrači Rudara su uspjeli pogoditi i to dva puta: Andrej Pavlović u 60. min i Milan Šikanjić u 90. min.

Utakmici je prisustvovalo oko 450 gledalaca a na ovaj broj su bitno uticale pomenute vremenske prilike.

Ovaj rezultat je veoma bitan za domaću ekipu i podizanje samopouzdanja pred utakmicu 2. kola kada FK Rudar gostuje u Istočnom Sarajevu ekipi Slavije.