Naši fudbaleri su se danas poslije zajedničkog ručka u restoranu “Le pont”, zaputili u Šamac gdje će večeras odigrati prijateljsku utakmicu protiv drugoligaša Republike Srpske Borca, a potom nastaviti put Etno sela Stanišići na spavanje. Sutra ujutro “rudari” će krenuti put srpske planinske ljepotice Zlatibora na osmodnevne pripreme.

Prijedorčani imaju visoke ambicije u novoj prvoligaškoj sezoni – šampionske, nakon što je nova uprava preuzela brigu o klubu. Prenosimo izjavu direktora kluba Saše Stevića:

-Na Zlatiboru ćemo odigrati dvije kontrolne utakmice, plus ova u Šamcu protiv Borca. U Srbiji ćemo da vidimo šta nam to nedostaje od igrača i na kojim pozicijama, pa ćemo nastojati da angažujemo adekvatna pojačanja i kvalitetne igrače koji mogu da zadovolje naše zacrtane takmičarske ambicije.

Trener Igor Janković je na put poveo 22 igrača, na spisku su: Mirza Hamzabegović, Andrej Pavlović, Stefan Mikić, Nemanja Marić, Aleksandar Malbašić, Nemanja Petrović, Mario Sajak, Haris Lezić, Mile Kovačević, Ognjen Petrović, Milan Šikanjić, Dragan Arežina, Dino Kalesić, Nemanja Pekija, Marko Marinović, Novica Petrović, Bojan Burazor, Predrag Zekanović, Slaviša Maksimović, Mihajlo Savanović, Ognjen Jaćimović i Danilo Marmat.

Pored šefa stručnog štava Igora Jankovića u stručnom štabu su i pomoćnici Dino Sikirić i Branislav Babić, kao i trener golmana Perica Topić i fizioterapeut Vladan Lekanić. U ekspediciji Rudara na put ka Zlatiboru krenuli su i Predsjednik kluba Darko Milunović, direktor kluba Saša Stević i generalni sekretar Boris Srdić.