Fudbaleri FK Rudar Prijedor, pod vođstvom novog trenera Igora Jankovića, počeli su sa pripremama za predstojeću sezonu 2019/2020 u okviru 1. lige RS.

Bazične pripreme na terenima Gradskog stadiona u Prijedoru počele su 1. jula i trajaće do 13. jula kada je planiran odlazak na pripreme na Zlatibor. Na tom putu, pauza će biti napravljena u Etno selu „Stanišići“ gdje je planirana priprema, a biće odigrane najmanje dvije prijateljske utakmice. Pripreme će trajati do 21. jula a za 22. jul planiran je povratak u Prijedor.

Svi imaju jasan cilj, a to je šampionska titula i povratak u Premijer ligu u BIH.

U odnosu na prethodnu sezonu, novi igrači FK Rudar Prijedor su štoper Novica Petrović, dosadašnji član Zvijezde Gradačac, vezista Slaviša Maksimović iz Kozare, desno krilo Andrej Pavlović iz tešanjskog TOŠK-a, Predrag Zekanović iz Zvijezde 09 koji može da igra u odbrani i napadu po lijevoj strani, krilni napadač Aleksandar Malbašić iz jajačkog Metalegea, vezni igrač Kenan Šarić koji dolazi iz Zvijezde Gradačac te napadač Ognjen Jaćimović koji je bio u Modriči Alfa, a ovo mu je povratak u klub iz grada na Sani. Oni ne čine konačnu listu pojačanja te se narednih dana očekuje dolazak novih igrača.

Trenutno, na pripremama su prisutni sledeći igrači: Mirza Hamzabegović, Nemanja Petrović, Nemanja Pekija, Ognjen Davidović, Nemanja Marić, Stefan Gavranović, Nebojša Mrkić, Haris Lezić, Mile Kovačević, Mario Sajak, Srefan Mikić, Ahmet Palić, Nemanja Marinović, Simon Mršić, Nikola Krneta, Aleksandar Jovičić, Ognjen Jaćimović, Slaviša Maksimović, Aleksandar Malbašić, Andrej Pavlović, Novica Petrović, Kenan Šarić.