Fudbaleri FK Rudar-Prijedor u prvoj pripremnoj utakmici u Medulinu (Republika Hrvatska) remizirali 1:1 (0-0) sa poljskim Sandecja Nowy Sącz.
Utakmica je igrana u nedjelju 2. februara u 11 časova, u okviru turnira “Medulin Cup 2020”.

Iako ‘na papiru’ slabiji, Rudar-Prijedor je na terenu pokazao zube i ravnopravno se nosio sa poljskim drugoligašem. U prvom poluvremenu protivnici su bili ravnopravni, iako su Rudari stvorili nekoliko poluprilika, prvo dio igre završen je bez pogodaka.
U drugom poluvremenu, sa gotovo potpuno izmjenjenim sastavom (od igrača na pripremama jedino nije nastupio Ognjen Jaćimović zbog lakše povrede), utakmica je nastavljena u istom ritmu, bez posebne prevage u bilo čiju korist. Ipak, uslijed jedne nesmotrenosti nakon prekida, Sandecja dolazi u vodstvo od 1:0 preko strijelca gola – Mateusza Klichowisza, u 70. minutu utakmice. Nakon primljenog pogotka Rudar počinje sa ofanzivnijom igrom i kao plod takvog pristupa dolazi do poravnanja u 81. minutu, kada je Predrag Zekanović nakon solo prodora šutem iskosa sa poludistance savladao golmana poljske ekipe. Izjednačenje – 1:1!
Do kraja utakmice, Rudar-Prijedor je bio bolji protivnik, bio bliže pobjedi, međutim završilo se ovim ‘miroljubivim’ rezultatom.
Nakon svega viđenog, stručni štab i igrači Rudara mogu biti zadovoljni prikazanom igrom. Pripreme su i dalje u toku, gdje će naš tim raditi na tehničko-taktičko-kondicionom planu, pred nastavak takmičenja u predstojećoj polusezoni u 1. Ligi RS.
Izjava šefa stručnog štaba, Igora Jankovića:
“Odigrali smo jednu izuzetno kvalitetnu utakmicu, pravu. Dinamičnu!
Tokom cijele utakmice smo bili ravnopravan protivnik ekipi iz Poljske. ‘Dvije ekipe’ su igrale po 45 minuta. Stvarali smo šanse, igrali dobro taktički. Do kraja utakmice smo diktirali tempo, i čak bili bliže pobjedi.
U ovom trenutku možemo biti zadovoljni sa povoljnim rezultatom protiv ekipe koja je već odigrala nekoliko pripremnih mečeva, i takmiči se u mnogo jačoj ligi od naše.”
Srećno u daljem toku priprema!