Ekipa FK Rudar-Prijedor otputovala je na pripreme u Medulin (Hrvatska), gdje će brusiti formu za nastavak takmicenja u m:tel Premijer ligi BiH.

Na put je krenulo 27 igrača i 6 članova stručnog štaba, a novo ime je golman Nikola Lakić, koji će braniti boje našeg kluba do kraja sezone, a dolazi kao pozajmljen igrač iz banjalučkog Borca.

Tu su i omladinci, junior Alibegović Harun i povratnik Mikić Filip, koji će pokušati da se nametnu šefu stručnog štaba Marku Tesiću.

Amoah Joseph nije otputovao u Mudulin iz razloga što Hrvatska trenutno ne izdaje vize za afričke državljane.

Takođe, novo/staro lice u stručnom štabu je Srđan Marjanović.

Golmani:
Šćekić Nemanja, Lakić Nikola, Trninić Aleksa.
Igtači:
Knežević Tomislav, Bosnić Andrej, Pekija Nemanja, Burazor Bojan, Mandić Nikola, Marić Nemanja, Jakupović Demir, Sadiku Rijad, Djeljilj Asani, Halilović Adel, Kulenović Luka, Dojčinović Sergej, Sajak Mario, Marmat Danilo, Pavlović Jovan Vladimir, Bilbija Dragan, Redžić Ajdin, Smajić Mujo, Zekanović Predrag, Santos Rodrigues Clerismario, Mikić Filip, Radulović Aleksandar, Danilović Ilija i Alibegović Harun.

Stručni štab: Tešić Marko, Sikirić Dino, Topić Perica, Marjanović Srđan i fizioterapeuti Lekanić Vladan i Tomaš Igor.

Rudari ce u Medulinu odigrati ukupno 5 pripremnih utakmica.
Prvi protivnik je ekipa FC Koper, drugoplasirana ekipa Slovenčkog prvenstva, a utakmica se igra u srijedu 26.01. u Poreču.
Druga utakmica se igra u Umagu u subotu 29.01., a protivnik je NK Olimpija Ljubljana.
Nakon toga, žutoplavi će ucestvovati na 5. Medulin kupu 2022, gdje ce odigrati tri utakmice, dvije u grupi i treću u borbi za plasman.
U utorak 01.02. protivnik je NK Karlovac, a u četvrtak 03.02. protivnik je rival iz PL BiH, Sloboda iz Tuzle. Utakmica za plasman se igra 05.02. a protivnika ćemo saznati naknadno.

V Medulin kup 2022

Group CEJA:

  1. NK Jarun,
  2. FK Iskra Jonoon,
  3. FK Radnik (Bijeljina).

Group FINERA:

  1. FK Sloboda (Tuzla),
  2. FK RUDAR-PRIJEDOR,
  3. NK Karlovac 1929.

Za razliku od trenutno teških uslova za rad u Prijedoru, ekipa će u Medulinu imati gotovo idealne uslove, pa se nadamo da će pronaći pravu formu i spremno dočekati početak prvenstva i dvije veoma bitne domaće utakmice, protiv ekipa HŠK Zrinjski i FK Leotar.

Momci, srećno!