Do kraja maja iduće godine, Gradski stadion u Prijedoru bi trebalo da dobije reflektorsku rasvetu čime bi se ispunio glavni uslov da FK Rudar – Prijedor, klub koji igra na ovom zdanju, može u svom gradu da igra premijerligaške utakmice u sezoni 2020/21. u skladu s Propozicijama elitnog ranga, ukoliko “rudari” na kraju tekuće sezone budu šampioni Republike Srpske.

Juče je u gradskoj upravi potpisan trojni ugovor između Grada Prijedora, Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog kluba Rudar – Prijedor o podizanju reflektora na Gradskom stadionu u Prijedoru.

– Nakon višegodišnjih razgovora došli smo do stvaranja uslova za dobijanje povoljne infrastrukture na Gradskom stadionu u Prijedoru, na kojem utakmice igra Fudbalski klub Rudar – Prijedor. Došli smo do situacije da smo u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH, odnosno gospodinom Nihadom Hodžićem, zaduženim za infrastrukturu u Savezu i predsjednikom Rudar – Prijedora gospodinom Darkom Milunovićem, potpisali ugovor o izgradnji reflektora na Gradskom stadionu u Prijedoru. Lično mi je zadovoljstvo što smo krenuli u projekat kako bi svi oni koji vole fudbal, i igrači i svi ostali, imali povoljnije uslove za utakmice u večernjim časovima, a onda ćemo zajedno, poslije toga, nastaviti da stvaramo bolje uslove i na ostaloj infrastrukturi vezanoj za Gradski stadion – istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Vršilac dužnosti Izvršnog direktora Sektora za administraciju Fudbalskog saveza BiH, g-din Nihad Hodžić, ovom prilikom je istakao:

-Fudbalski savez BiH, u okviru projekta unaprijeđenja infrastrukture, izgradnje reflektora na stadionima Premijer lige BiH, nakon dvije godine, prepoznao je Grad Prijedor kao lokalnu zajednicu koja je spremna da učestvuje u ovom projektu. Rezultat toga je ovo potpisivanje trojnog ugovora između saveza, Grada Prijedor i Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Čitav posao bi trebalo da bude završen, otprilike, do kraja maja naredne godine, a inače reflektorima se ispunjavaju uslovi iz Propozicija za licenciranje klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH. Svi premijerligaši moraju da nastupaju na stadionima koji imaju reflektorsku rasvjetu od sezone 2020/21.

Prvi čovjek Rudar-Prijedora, Darko Milunović, bio je zadovoljan nakon potpisivanja ugovora:

-Prije malo više od dva mjeseca, nova uprava kluba je postavila mnoge sportske i infrastrukturne ciljeve, a među njima i izgradnju reflektora. Potpisivanjem ovog ugovora, stvaraju se pretpostavke da dobijemo ne samo bolji ambijent, nego i bolju sredinu za rezultate i dolazak igrača u naš klub. Želim da naglasim da je potpisivanjem ovog ugovora Grad Prijedor, jedan od naših glavnih sponzora, dao i te kako važnu podršku u svemu ovome Rudar – Prijedoru. Većinski, Grad finansijski učestvuje u realizaciji ovog projekta, pomaže im FS BiH. Mi stvaramo bolje uslove i pretpostavke da u narednom periodu imamo veću posjećenost i veći prihod od ulaznica na utakmicama, a to je direktno proporcionalno i sa kvalitetom igračkog kadra, ambicijama kluba koje u ovoj sezoni glase – povratak u Premijer ligu BiH. Nalazimo se na dobrom putu što pokazuje i tabela Prve lige Republike Srpske i igre juniorske selekcije Rudar – Prijedora koja je treća u Premijer omladinskoj ligi BiH.

FS BiH učestvuje sa cirka 230.000 marka, a u fazi izgradnje predviđeno je 100 reflektorskih jedinica koje bi imale minimalnu vrednost 800 luksa, što se nalazi na stadionima druge kategorije UEFA. Lokalna zajednica i klub će da obezbede večinski iznos, a on zavisi od projektne dokumentacija i što će da kaže tender.