Poznato je da prijedorski prvoligaš i istinski brend ovog dijela Krajine, Fudbalski klub „Rudar-Prijedor“, ove godine slavi 90 godina od osnivanja.

Upravni odbor kluba je na sjednici 16. marta donio jednoglasnu odluku da se kompletna organizacija obilježavanja jubileja povjeri Organizacionom odboru na čelu sa predsjednikom Stojanom Janjetovićem, dok su ostali članovi odbora Nikola Bevandić, Vladimir Krčovski, Dragan Lajšić i Veljko Janjetović.

Svi u klubu su svjesni značaja ovako velikog jubileja i nista ne prepuštaju slučaju. Iako nema puno vremena, sve predviđene manifestacije će biti predstavljene na vrijeme.

Prijedlog programa je kako bolje upućeni tvrde više nego bogat i spektakularan i čini se da nije viđen na ovim prostorima.

Organizacioni odbor smatra da je cijela godina jubilarna a ne samo jedan dan, pa je tako zamišljeno niz manifestacija i dogadjaja koji će na sebe skrenuti pažnju čitavog regiona.

Kako smo uspjeli da saznamo od predjsednika OO Stojana Janjetovica obilježavanje jubileja će krenuti od maja mjeseca, kada je klub i osnovan  (23.maj), pa sve do decembra mjeseca.

“U završnoj smo fazi svih zamišljenih i predviđenih dešavanja i uskoro ćemo na konferenciji za medije i zvanično objelodaniti kompletan program obilježavanja 90 godina FK Rudar-Prijedor.

Usvojen je i jubilarni logo kao i slogan koji ce nas pratiti tokom cijele godine i on glasi “naših 90”.

Predvidjeno ja da u godini jubileja budu obuhvaćeni svi koji čine Rudar, omladinska škola, seniori i veterani, a računa se vodilo i o  navijačima Rudara i svim građanima Prijedora i okolnih mjesta.

Mogu reći da je program izuzetno bogat i sa sigurnošću tvrdim da nije viđen na ovim prostorima. Govorim iz razloga  što smo stupili u kontakt sa novosadskom agencijom “Inter Sport Friends” koja ima iskustvo u organizaciji ovakvih svečanosti, na čijem je čelu nekadašnji tehnički direktor FK „Vojvodina“, g-din Milan Čabrić koji je bio nosilac programa obilježavanja 100 godina FK „Vojvodine“.”

Veoma ambiciozan poduhvat su podržali osnivači kluba, pre svih rudnik RŽR na čelu sa direktorom Vujkovićem i rudnik Mitall na čelu sa direktorom Jelačom, kao i Grad Prijedor na čelu sa gradonačelnokom Đakovicem.

ITALIJANSKA TRIESTINA U PRIJEDORU

Prva manifestacija je zakazana za 19. i 20. Maj, kada će biti organizovan medjunarodni kadetski turnir na kojem će, pored domaćina Rudara, učešće uzeti i italijanska Triestina, Alfa Modriča i novosadska Vojvodina, u cijem ce timu biti i naš supertalentovani nekadašnji član, Luka Kačavenda.