Rudar iz Prijedora, nekadašnji član Premijer lige BiH, lider je na tabeli Prve lige Republike Srpske nakon 15 odigranih kola. Prijedorčani imaju čak deset pobjeda, najefikasnija su momčad lige a 28 postignutih pogodaka, te najavljuju povratak u premijerligaško društvo.
“Mi smo svakako zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Jedan od osnovnih ciljeva naših jeste povratak u Premijer ligu s obzirom da naredne godine slavimo 90 godina postojanja i to bi bio najbolji poklon za rođenan. Mislim da će prvenstvo biti pravi maraton, a ne utrka na 100 metara.
Konkurent nam je svakako Zvijezda 09, a tu je i Drina koja igra odlično, te Slavija, iako je poražena u ovom kolu u derbiju od Zvijezde. Mislim kada se liga podijeli da će biti veoma kvalitetno takmičenje”, kazao je šef struke Rudara Zlatko Jelisavac za SportSport.ba. Rudar je izborio i prolaz u četvrtfinale Kupa BiH gdje ga čeka duel sa premijerligašem Krupom.
“U ovom momentu Krupa je favorit. Sada su savladali aktuelnog prvaka Zrinjskog i pokazali da su u odličnojn formi. Nas raduje ta utakmice jer će biti pravi tekst u kojem ćemo vidjeti gdje smo u odnosu na premijerligaše i šta nam to nedostaje.

Zadovoljila bi nas svaka pobjeda, te da na taj način unesemo neizvjesnost u ovaj dvomeč. Kup je specifično takmičenje, iznenađenja se dešavaju”, dodao je Jelisavac

Pročitaj više na:sportsport.ba