Juniori Rudar Prijedora danas (17 časova) gostuju u Istočnom Sarajevu kod Slavije u četvrtom kolu Omladinske Premijer lige BiH, a pred ovaj meč trener “Rudara” Srđan Marjanović je izjavio:

“Očekuje nas utakmica u Istočnom Sarajevu protiv Slavije koja će biti teška. Kad se pogleda stanje na tabeli reklo bi se da smo mi favoriti, imamo šest bodova, a rival je bez bodova. Ipak, sve nije tako jer Slavija prvo kolo je bila slobodna, potom izgubila od Željezničara i Sarajeva, imala je težak raspored. Ne može se reći da su slabi što su izgubili protiv dva možda najkvalitetnija protivnika. Vjerovatno će pokušati da upišu prve bodove protiv nas, biće i pritisak, ali mi imamo svoju računicu jer s pobjedom pravimo dobru uvertiru da napadnemo vrh tabele što je malo ko očekivao posle startnog domaćeg poraza od Slobode. Idemo da napravimo dobar rezultat na ovom gostovanju, smatram da je kvalitet na našoj strani. Uvijek je u Istočnom Sarajevu teško igrati, kako našim seniorima, tako i mlađim kategorijama, ovo je težak gostujući teren”.

Bez obzira na postignute rezultate na startu prvenstva u Rudar Prijedoru ne mijenjaju cilj.

“Naš cilj je i dalje opstanak u Omladinskoj Premijer ligi BiH. Nema nikakvog leta visokog, najmlađa ekipa u ligi, debitanti smo i tek treba da stičemo iskustvo i respekt od rivala. Dakle, prevashodno želimo da zadržimo ovaj status” – dodao je na kraju Srđan Marjanović.