Juniori Rudar Prijedora u 13. kolu Omladinske Premijer lige BiH u nedjelju, 27. oktobra, na Gradskom stadionu dočekuju vršnjake iz Širokog brijega (15 časova).

– Poslije duže vremena smo na pres konferenciji na koju smo došli nakon poraza u prvenstvu. Jako mi je žao zbog toga jer prikazanom igrom to nismo zaslužili protiv Sarajeva, ali jesmo najmanje bod, možda i sva tri. Ali, dobro, najžalije mi je toga što bi veliki broj publike došao u nedjelju protiv Širokobriježana, a nadam se da će isto tako biti i sada. Zaboravljamo na stvari koje su prošle, želimo iz svega da izađemo još jači – istakao je šef stručnog štaba juniora Rudar Prijedora Srđan Marjanović.

On se potom osvrnuo na nedjeljnu utakmicu protiv gostiju iz Širokog Brijega:

– Igramo protiv Širokog Brijega, to je posljednja domaćinska utakmica u ovom jesenjem dijelu prvenstva. Protivnik nam je ekipa koja ne može na dno, a zaostaje za vodećim ekipama, dakle Hercegovci u Prijedor dolaze potpuno rasterećeni, a imaju kvalitet i svaki takav rival je težak. Želimo da pobijedimo i ostanemo u vrhu jer nam prvoplasirana Sloboda iz Tuzle bježi tri boda i ima utakmicu više. Tako da sa pobjedom i nekim poklapanjem rezultata može se desiti da veliki broj ekipa, pred posljednje jesenje kolo, ima isti broj bodova, tako da nam je bitna utakmica, da pobijedimo i da napravimo uvertiru za posljednje kolo u Tuzli, da odlučujemo o prvom mjestu. Želimo da ne zaostajemo mnogo, uz dobre pripreme i dobar raspored, možemo da se uključimo u borbu za vrh tabele, iako to nije bio naš cilj. Prema onome što smo prikazali zaslužujemo da budemo među prve dvije ekipe na tabeli.

Srđan Marjanović protiv Širokog Brijega neće moći da računa na napadača Marija Sadžaka koji odrađuje treću, posljednju utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona dobijenog u Travniku.