U prostorijama FK “Rudar – Prijedor” Prijedor, održana je konferencija za štampu posvećena predstojećim utakmicama seniorske i juniorske ekipe te aktuelnim temama u klubu.

Seniorska ekipa igra u 3. kolu Prve lige Republike Srpske protiv ekipe “Alfa Modriča” iz Modriče. Na ovu temu, pričali su šef stručnog štaba Igor Janković i golman Mirza Hamzabegović. Istakli su da je ekipa FK “Alfa Modriča” dobra i stabilna ekipa, koja u kontinuitetu postiže zapažene rezultate te da očekuju kvalitetnu utakmicu. U ekipi nema povrijeđenih igrača i svi ce biti u konkurenciji za utakmicu. Utakmica se igra u subotu, 24.08.2019. godine, na Gradskom stadionu u Prijedoru, sa početkom u 17:30h.

Predstojeću utakmicu 4. kola Premijer omladinske lige BiH, koju ekipa “FK Rudar – Prijedor” igra protiv FK “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, najavio je trener Srdjan Marjanović. Juniori se nalaze u dobroj formi i niz će svakako pokušati nastaviti u Istočnom Sarajevu. Iako tabela možda pokazuje drugačije, ekipa Slavije je dobar tim koja nije imala sreće u prva tri kola jer je igrala protiv nekih od najvećih favorita takmičenja. Utakmica se igra u subotu, 24.08. 2019. godine u Istočnom Sarajevu, sa početkom u 17h.

O aktuelnostima u klubu, govorio je predsjednik kluba Darko Milunović. On je pričao o aktivnostima na polju deblokade računa, aktivnostima koje se odnose na privlačenje gledalaca na stadion, budućim radovima na stadionu.

Možda je najbitnije spomenuti najavu predsjednika da će predstojeća utakmica protiv ekipe FK “Alfa Modriča” biti humanitarnog karaktera obzirom da će sav novac od prodaje ulaznica biti usmjeren na liječenje djevojčice Milice Jeličić kojoj je neophodno 200.000,00 EUR da bi nastavila borbu sa opakom bolešću. FK “Rudar – Prijedor” želi maloj Milici svu sreću i sigurni smo da će pobijediti u ovoj borbi.