Fudbaleri Krupe pobijedili su danas Rudar u Prijedoru sa 3:0 i tako su već nakon prve utakmice praktički osigurali plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Krupa je žestoko ušla u meč i već nakon 11 minuta igre gosti su stvorili veliku prednost. Do vodstva tim Slobodana Starčevića dolazi u sedmoj minuti, a vodeći gol djelo je Stefana Savića. Samo četiri minute kasnije Krupa je udvostručila prednost.
Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Lazar Marjanović i pogađa za 0:2. Pravo je čudo kako gosti nisu u prvom poluvremenu postigli još golova. Imali su nekoliko sjajnih šansi, ali na odmor odlaze sa “samo” dva gola prednosti (0:2). Rudar je u nastavak krenuo nešto odlučnije.
Međutim, Krupa je radila sjajan posao u defanzivi i jednostavno prolaza za domaće fudbalere nije bilo. Mirno su gosti sa Vrbasa priveli meč kraju, a u 88. minuti su postigli i treći gol preko Barića za konačnih 0:3 U revanšu će Rudaru biti potrebno pravo čudo, ali može se slobodno reći da je Krupa gotovo siguran učesnik polufinala Kupa BiH. Kup BiH, četvrtfinale: Rudar – Krupa 0:3 (Savić 7′, Marjanović 11’p, Barić 88′)
RUDAR: Šarac, Vejnović, Petrović, Jakupović, Lolić, Šakić, Vojinović, Pekija, Pecelj, Jaćimović, Dekić.
KRUPA: Kutić, Makitan, Jašarević, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Dabić, Savić, Milanović, Marjanović.

Pročitaj više na: sportsport.ba