Subotu, 22. februar 2020. godine, mladi fudbaleri Rudar-Prijedora proveli su u Varaždinu, gdje su se u okviru “Bumbar Kupa 2020”, takmičili sa svojim vršnjacima na parketima varaždinske Arene.


Rudar-Prijedor je nastupio u dvije takmičarske kategorije, i to sa tri ekipe. Našu ekipu – godišta 2010. sa klupe je predvodio trener Dragoslav Babić, dok su se u kategoriji godišta 2012. naši dječaci borili sa dva tima – fudbalerima rođenim 2012., ali i onim mlađim koji su se rodili 2013. godine. Dječake rođene 2012., čiji je trener Dino Sikirić, u Varaždinu vodio je Saša Kukolj, kao i one najmlađe rođene 2013. godine.


U kategoriji 2010. godišta takmičile su se 32 ekipe, raspoređene u 8 grupa. Ekipa FK Rudar-Prijedora je nakon tri odigrane utakmice u grupi zauzela drugo mjesto, bez primljenog pogotka. Sa osvojenih 7 bodova, ali zbog slabije gol razlike, drugoplasirani smo bili iza ekipe NK Varteks Crni, s kojima smo inače remizirali 0:0. U osmini finala susreli smo se sa NC Vidovec, i opet smo demonstrirali čvrstu odbranu. U napadu smo u tri navrata pogodili okvir gola. Rezultat je nakon regularnog dijela bio 0:0. Nažalost, naši dječaci su poraženi nakon lošijeg izvođenja penala. FK Rudar-Prijedor – NC Vidovec 1-2. Mlađani Rudari su tako završili takmičenje u osmini finala, a da nisu primili gol iz igre u 4 odigrane utakmice.


U kategoriji 2012. godišta odlično su odigrali i dječaci pod trenerskim vodstvom Saše Kukolja. U grupi, u kojoj je bilo 5 ekipa, osvojili su drugo mjesto sa 8 osvojenih bodova (2 pobjede i 2 neriješena rezultata). U osmini finala su poraženi od ekipe ŠN Sveti Martin rezultatom 0-1.
Saša Kukolj je poveo i najhrabrije dječake u takmičenje, ali ekipa FK Rudar-Prijedor II (2013. godište) nije mogla da se suprostavi svojim starijim kolegama, pa su grupnu fazu završili sa 3 poraza.


FK Rudar-Prijedor se zahvaljuje domaćinima u Varaždinu na gostoprimstvu. Bilo je ovo jedno divno iskustvo i prelijep ‘izlet’ za naše mališane.