Ekipa Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedor” iz Prijedora, od 21. juna ove godine vrijedno radi na pripremama za predstojeću sezonu (2020/2021) u Prvoj ligi RS. Cilj je i dalje samo jedan – osvajanje titule i plasman u Premijer ligu BIH.

Pored redovnih treninga, Rudari su odgrali  i pet pripremnih utakmica, koje nažalost nisu mogle biti propraćene okupljanjem pristalica kluba uslijed situacije sa koronavirusom.

Šef stručnog štaba Rudara, Boris Savić, o dosadašnjem toku priprema, rekao je: “Pre svega mogu biti zadovoljan odnosom svih igrača, njihovim zalaganjem i posvecenošću. Radili smo dosta novih stvari na treningu koje pokušavamo da primenimo na utakmicama. Imali smo nekih kadrovskih problema, ali trenutno izuzev Matovića i Marića, svi su u punom treningu. Raduje me što u ekipi ima dosta momaka koji su ponikli u Rudaru i pred njima je svetla budućnost; naravno, uz mnogo rada i menjanja navika jer seniorski fudbal se mnogo razlikuje u odnosu na omladinski.”

Rezultati pripremnih utakmica:

Utakmica igrana u Novom Gradu: “Sloboda” Novi grad – RUDAR-PRIJEDOR 1-2 (Golove za Rudar su postigli Kulenović i Marmat)

Prijedor: RUDAR-PRIJEDOR – “Jedinstvo” Bihać 2-0 (Jakupović 2 gola)

Modriča: “Alfa Modriča” – RUDAR-PRIJEDOR 2-4 (Jakupović, Rastoka, Jaćimović)

Hambarine: OFK “Brdo” – RUDAR-PRIJEDOR 1-2 (Stjepanović, Jaćimović)

Banja Luka: FK “Borac” – RUDAR-PRIJEDOR 4-3 (Kulenović, Jakupović, Jaćimović)

Trener Savić, bio je zadovoljan prikazanim na utakmicama: “Što se tiče utakmica sa “Slobodom” iz Novog Grada i “Jedinstvom” iz Bihaća, mi smo bilo tim koji je kontrolisao igru. U nekim momentima je to bilo u redu, a u nekim momentima nam je falilo malo više samopouzdanja u završnici. Važno je da smo se, što bi se reklo, mi pitali u svim tim utakmicama. Ipak, imali smo veliki problem na prekidima u svakoj toj utakmici i to je jedan od segmenata koji moramo da poboljšamo.”

Veliki derbi, ovog puta u mirnoj, prijateljskoj atmosferi na Gradskom stadionu u Banjaluci, pripao je domaćinu Borcu rezultatom 4:3. Golove za Rudar postigli su Kulenović, Jakupović i Jaćimović. Ova utakmica je bila najveći test za žuto-plave u dosadašnjem toku priprema, i iako je završila porazom, ekipa Rudara je pokazala do može ravnopravno da se nosi sa premijerligaškim ekipama.

Savić je dao kratak osvrt i na ovu utakmicu: “Sa Borcem smo išli da se nadigravamo, da probamo da imamo posed, kontrolu utakmice i s tim mogu da budem zadovoljan. Ono što nije dobro je da smo dva gola primili iz kontra napada, a ekipe tog kvaliteta koriste takve poklone. Šteta što nije bilo publike, jer mislim da dugo vremena Rudar i Borac nisu odigrali takav jedan meč, sa toliko dobrih prilika, lepih poteza i golova. Kažem još jednom – dosta je pozitivnih stvari sa utakmice, ali i stvari koje moramo poboljšati. Bez sumnje, do početka prvenstva ta poboljšanja ćemo i ostvariti.”

‘Ajde, Rudar!