U subotu, 24. oktobra, mogli su poštovaoci Rudar-Prijedora, da putem direktnog TV prenosa na RTRS Plus, svjedoče odličnom izdanju žuto-plavih. Naime, Rudari su pobijedili ekipu Kozare iz Gradiške rezultatom – 2:0 (0:0), a po svemu priazanom ova pobjeda je mogla da bude i rezultatski  ubjedljivija.

Od samog početka utakmice, Rudar je uspostavio potpunu kontrolu nad dešavanjem na terenu. Smjenjivale su se šanse za domaćina, međutim na odmor se otišlo bez golova.

Pomoćni trener Rudara, Dino Sikirić, izrazio je zadovoljstvo igrom, ali ne i propuštenim prilikama: “Jako dobro stojimo na terenu, ali ostaje žal za propuštenim šansama. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrom igrom u nastavku, i da nećemo dugo čekati na pogodak.”

U drugom poluvremenu isti scenario – pritisak domaćina, i rezultatsko odolijevanje gostiju. Ipak, nakon sjajnog protoka lopte Rudara, do iste dolazi Nemanja Matović koji preciznim i jakim šutom po zemlji, sa 18-19 metara, matira golmana gostiju Modića – 1:0, 57. minut susreta. Svega dva minuta nakon vođstva, nakon kornera, najbolje se snalazi Perica Ivetić, i glavom zabija za 2:0. Do kraja meča, Rudar je mogao i do još ubjedljivije pobjede, ali rezultat je ostao nepromjenjen.

Šef stručnog štaba Boris Savić, nakon meča, izjavio je sledeće: “Čestitam kolegi Žeriću i njegovim izabranicima na fer i korektnoj partiji. Sigurno su došli, iako kadrovski desetkovani, da se nadigravaju u Prijedor, ali mi im to dobrom igrom nismo dopustili.

Po ko zna  koji put, efikasnost nije bila zadovoljavajuća, i predugo smo čekali da prvi pogodak. Stvorili smo mnogo prilika, čak četiri puta pogodili okvir gola. Ipak rezultat na kraju dobar za nas, i želio bih da čestitam mojim momcima na sjajnom izdanju, po ovom teškom kišnom vremenu.”

Rudar i dalje ima prednost na tabeli – 4 boda “bježi” Slobodi iz Novog Grada. Narednu prvenstvenu utakmicu Rudar-Prijedor igra 1. novembra, a ugostiće ih dobojska Sloga.

Idemooo, Rudar!