Rudar- Prijedor, u godini kada klub slavi 90. rođendan, nije ostvario svoj prioritetno zacrtan cilj – titula u Republici Srpskoj i povratak u Premijer ligu BiH.  Shodno tome  rukovodstvo Rudar Prijedora je na poslednjem sastanku Upravnog odbora donijelo odluku da svoje mandate stavi na raspolaganje Skupštini, drugi put za tri meseca. U srijedu 20.6.2018. god. održana je 12. redovna sjednica Skupštine Rudar-Prijedor. Na sjednici za novog predsjednika Upravnog odbora izabran je Radomir Dukić, a pored njega u odboru koji upravlja klubom nalaze se još Ranko Vučković i Miran Kolar.

Tako su odlučila 23 prisutna od 33 delegata najvišeg Saziva, na skupu održanom u velikoj sali rudničke direkcije.

Dukić je bio kandidat ArcelorMittal Prijedora, Vučković Grada Prijedora a Kolar zajednički kandidat ova dva sponzora, kojeg je podržao i onaj treći, preduzeće RŽR Ljubija.

Oni ovoga puta nisu dali svoj prijedlog za člana Upravnog odbora jer je propao dogovor oko koncepta vođenja Rudar-Prijedora koji su predložili ostalim glavnim sponzorima.

Na Skupštini su usvojene ostavke članova prethodnog Upravnog odbora, šestomjesečni finansijski izvještaj, te Izvještaj za takmičarsku sezonu 2017/18, seniorske ekipe, Omladinskog pogona i Upravnog odbora.

Na samom kraju zasjedanja neopozivu ostavku je podnio i dosadašnji predsjednik Skupštine kluba Ognjen Hrnjak.

Inače, pred novim predsjednikom Dukićem i njegovim saradnicima je veliki posao.

U kratkom roku treba sagledati trenutnu situaciju u klubu, odrediti smjernice za dalje, te napraviti plan i program za narednu sezonu, kako onaj sportski tako i onaj finansijski.