Nakon tačno tri mjeseca u klubu odlučili smo napraviti presjek i analizu stanja u klubu od onoga zatečenog pa do danas.

U trenutku kada smo došli, naš klub se nalazio u jako nezgodnoj i apsurdnoj situaciji. Situaciji gdje nijedan segment kluba nije funkcionisao kako treba: od infrastrukture, stadiona, terena, ljudi koji su se bavili održavanjem istih, blokiranih računa, ogromnih dugovanja pa sve do ekipe i igrača. Situacije u kojoj niko od igrača, koji su bili nosioci igre iz prethodne sezone, ne želi da ostane u klubu. Situacije u kojoj igrači žele da napuste fudbal i da se bave nekim drugim poslom. da odu u Njemačku i Austriju I da igraju petu, šestu ligu!

U takvoj situaciji, bilo je teško razgovarati i uvjeriti sve njih da ostanu u klubu, da stvaramo tim koji će se boriti za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu. Većinu smo uspjeli zadržati, neke nismo i jako mi je žao toga npr. Davidović i Gavranović koji su djeca kluba, igrači ispod 20 godina, kapiteni, nisu ostali, otišli su u nižerazredne klubove Austrije a trebali su biti nosioci igre.

Morali smo se pojačati i napraviti konkurentan tim u borbi za prvo mjesto. U razgovoru sa potencijalnim pojačanjima je bilo problema, jer znajući situaciju u klubu mnogi nisu željeli doći. Uzevši u obzir prethodno navedene probleme te situaciju u kojoj, naravno, imate limitiran budžet, mislim da smo uradili korektan posao.

Moje mišljenje je da smo uradili dosta dobrih stvari za ovo kratko vrijeme. Konsolidovali smo stvari u klubu, postavili dobre početne položaje za dalje napredovanje. Vraćamo stare dugove i što je jako važno, izmiruju se sve tekuće obaveze na vrijeme kako igračima i radnicima kluba tako i ostalim dobavljačima.

Igrače i trenere smo postavili na prvo mjesto. Trudimo se da im omogućimo sve uslove za normalan i nesmetan rad i dalje napredovanje.

Ekipa je do sad pokazala da imamo kvalitet. Momci dobro rade, daju svoj maksimum. Rezultatom moramo biti zadovoljni.

Što se tiče same igre možemo i moramo daleko više i bolje!

Sigurno da je potrebno vrijeme i uvjeren sam da sam ovom ozbiljnošću i ovim radom igra neće izostati. U ovom trenutku, naš glavni takmac za osvajanje titule FK „Krupa“, vjerovatno je bolja a ponajviše zato jer je to tim koji je igrao Premijer ligu, tim koji je zajedno više godina, koji ima ozbiljnu infrastrukturu i organizaciju. Mi moramo do kraja jesenjeg djela prvenstva uzeti što više bodova i na zimu napraviti ozbiljnu analizu. Dovesti nekoliko pravih, provjerenih pojačanja koji će praviti razliku, igrača koji će pomoći sadašnjoj ekipi da bude bolja i kvalitetnija. Mi želimo da stvorimo tim koji će igrati moderan, napadački fudbal. To je jedan proces za šta je potrebno vrijeme.

Za Premijer ligu, pored kvalitetne ekipe, treba nam jak i stabilan klub, bez dugova i „repova“ iz prošlosti. Moramo srediti infrastrukturu. Napraviti reflektore, uraditi rekonstrukciju glavnog terena koji je u izuzetno lošem stanju. Popraviti ostale terene, napraviti vještački teren. To je jako velik i zahtjevan posao koji možemo uraditi uz pomoć Mitala, RŽR-a, Grada Prijedora i ostalih sponzora i naravno, uz maksimalno angažovanje svih nas u klubu na čelu sa našim predsjednikom. Grad Prijedor zaslužuje sve ovo i mislim da sad imamo jednu dobru polaznu tačku za realizaciju svega ovoga.

Sportski pozdrav
Saša Stević