19. juna 2020. godine FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor predstavio je javnosti novog Šefa stručnog štaba, Borisa Savića. Takođe, predstavljeno je i novo pojačanje – napadač Luka Kulenović.

Nakon što je saradnja sa Borisom Savićem dogovorena još prije mjesec dana (pročitajte više), ovaj mladi stručnjak je doputovao u Prijedor, gdje je juče, u službenim prostorijama kluba i predstavljen javnosti. Ugovor koji su novi trener i klub potpisali je u trajanju od jedne godine, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.

Ovom prilikom, Savić je izjavio: “Presudile su ambicije Rudar-Prijedora. Klub je ozbiljan, ima želju da se plasira u Premijer ligu BiH i to je ono što me privuklo. Za pet godina moja karijere već sam dvije ekipe uveo u viši rang, nadam se da će Rudar biti treći klub i da ćemo ostvariti ambicije. Tu su se stvari poklopile. Proveo sam godinu i po dana u Prijedoru i ostao sam u dobrom sjećanju, kao i klub meni. Poznajem ekipu dobro, radili su dobro, klub napreduje svakim danom i očekujem da u ovoj sezoni klub, ekipa i ja kao trener pokažemo da zaslužujemo Premijer ligu.”

Novi napadač Rudara, Luka Kulenović, rođen je 29. septembra 1999. godine u Torontu (Kanada). Kulenović je povratnik u Prvu ligu RS, gdje je u sezoni 2018/2019. postigao 13 golova igrajući za banjalučki Željezničar. Nakon Željezničara, nastupao je u 2. HNL ligi, i to za NK Osijek II iz Osijeka i NK Kustošija iz Zagreba.