Dana 18.08.2021. godine u 17:30 časova na fudbalskom stadionu „Ljubija“ odigraće se međunarodna prijateljska utakmica između juniora FK „Rudar-Prijedor“ i juniora Fonix Gold FC Fehervar.

Velike zasluge za odigravanje ove utakmice ima FK „Radnik-Urije“, koji je ostvario prve kontakte sa gostima iz Mađarske, te Gradski Fudbalski Savez Prijedor. Biće ovo idealna prilika za naše juniore, da odmjere snage sa vršnjacima iz jake i kvalitetne fudbalske akademije, koja je dala nekoliko reprezentativaca.

Predstavnici ekipe iz Mađarske žele da posjetom Prijedoru unaprijede saradnju, te da ovo gostovanje iskoriste da dogovore nove aktivnosti sa predstavnicima saveza i klubova, a sve u cilju unapređenja rada u omladinskom pogonu.

U planu su odigravanja prijateljskih utakmica, učestvovanje na turnirima, organizacija kampa na Kozari i skautiranje mladih igrača.

Dolazak gostiju predviđen je u srijedu 18.08.2021. godine oko 14:00 časova. Delegacija će biti smještena na Kozari, a predviđen je i prijem kod gradonačelnika grada Prijedora, gospodina Dalibora Pavlovića u četvrtak 19.08.2021. godine.