Fudbaleri Rudar Prijedora savladali su u Istočnom Sarajevu domaću Slaviju sa 1:0. Gol koji je presudio u korist prijedorčana  postigao je Milan Šakić u 69. minutu.

U prvom poluvremenu malo je toga viđeno. Slavija je i uspjela da napravi neke prilike. Veljović je dva puta probao, jednom nogom, jednom glavom, no oba puta van okvira gola. I u 40. minutu Slavija ima ogromnu priliku. Marko Milenković je izbacio Nikolu Popovca jedan na jedan, no napadač Slavije se ne snalazi najbolje i propada ta prilika.

Tri minute kasnije u šansi je i Nemanja Pušara, no Mirza Hamzabegović u posljenji trenutak uspjeva da pokupi i loptu i kapitena Slavije, te spriječava opasnost.

Drugo poluvrijeme mnogo bolje otvaraju gosti. U prilici je Vojinović, ali odbrana Slavije otklanja opasnost. Odmah iza toga Slavija otvara kontru, Nemanja Pušara izlazi po lijevoj strani, no iz samo njemu znanih razloga Aleksandar Njegomirović umjesto da pusti tu kontru, prekida da bi dodijelio žuti karton kapitenu gostiju Nemanji Mariću, što je ponovo izazvalo veliko negodovanje domaćih igrača.

U 50. minutu Rudar ima veliku priliku odlično je šutirao Vojinović, no fenomenalnom paradom Butorović izbija loptu u korner.

Nakon toga je Rudar nastavio da napada gol Butorovića, koji je danas bio i ponajbolji akter u redovima domaćina, ali je golman Slavije pravovremenim istrčavanjima uspio da pokupi sve lopte. Imali su gosti opasan napad u 53. minutu, Gavranović je i postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije.

Odmah poslije toga gosti imaju i penal. Prvo je Tomislav Gračanin pokazao da je igrač Slavije igrao posljednji i izbacio loptu u korner, na šta je uslijedila bura negodovanja domaćih igrača. Poslije kornera, Nemanja Pušaru je lopta pogodila u ruku, a sudija Njegomirović je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo Aleksandar Vojinović, a golman Ivan Butorović je uhvatio “živu” tu loptu, te je tako na neki način pravda I zadovoljena u toj situaciji.

Ipak, svoju znatno bolju igru u drugom poluvremenu Prijedorčani su zasluženo krunisali pogotkom u 69. minutu. Šakić je uspio da prevari istrčalog Butorovića, a iako se činilo da će Aleksandar Pušara stići tu loptu prije prelaska gol linije, to se nije dogodilo, pa je Rudar poveo 1:0.

Nakon tog gola igra je dodatno splasnula, nervoza je rasla, i samo se čekao kraj utakmice. U sudijskoj vremeni Rudar je imao priliku da dokrajči Slaviju, Šakić je izašao sam na Butorovića, no u odsudnom trenutku dao je predug pas, pa je Butorović uspio da uhvati tu loptu. Na kraju je ipak ostalo Slavija:Rudar-Prijedor (0:1)

SLAVIJA – RUDAR PRIJEDOR 0:1 (0:0)
SRC Slavija
Gledalaca: 100
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Strijelci: 0:1 Šakić 69
Žuti kartoni: Butorović, M.Lalović, Veljović, N.Pušara, Milenković (Slavija), Vojinović, Šakić, Dekić, Marić, Hamzabegović (Rudar)

Slavija: Butorović, Milenković, N.Pušara, Popovac (od 73. T.Lalović), Bojanić, Milisavljević, Antić, Babić, M.Lalović (od 90. Cicović), Veljović, A.Pušara

Rudar: Hamzabegović, Jakupović, Lolić (od 90. Kovačević), Šakić, Vojinović, Pekija, Pecelj, Gavranović (od 87. Polovina), Marić, Dekić, Davidović