Rudar je definitno dokazao da se vratio u fomru i da još ništa nije gotovo. U okviru 5. kola Lige za prvaka Republike Srpske, fudbaleri Rudar-Prijedora savladali su rezultatom 4:0 Podrinje na gostovanju u Janji.

Prijedorčani su poveli već u 6.minuti golom Ćatića da bi prednost udvostučio Jakupović na polovini prvog dijela igre.U nastavku Prijedorčani bilo je jasno da bodovi idu u Krajinu i gosti su nastavili sa napadima. Još dva puta zatresla se mreža golmana Podrinja i Rudar- Prijedor zaokružuje sjajnu pobjedu od 4:0.

Možemo samo reći da je Nedžad Žerić je preporodio “rudare”, ne samo na domaćim već i na gostujućim utakmicama. Prijedorčani su deklasirali Podrinje u Janji sa 4:0, a pravo ohrabrenje da je otkriven pravi ubojiti arsenal u napadu jer su sve golove postigli različiti igrači kojima je novi šef struke očigledno “našao žicu” i postavio ih na prava mjesta.

Stadion: Podrinja iz Janje. Gledalaca: 250. Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Strijecli: 0:1 Ćatić (6), 0:2 Jakupović (22), 0:3 Jaćimović (54), 0:4 Šakić (81). Žuti kartoni: Đurić, Berbić (Podrinje), Ćatić, Lolić, Jakupović (Rudar Prijedor).
PODRINjE (J): Đurić, Berbić, Jusufović, Redžić (od 61. Mulamustafić), Đokić, Vujić, Pavić (od 46. Hadžić), Arnautović, Došlo (od 72. Barjaktarević), Lazić, Karjašević. Trener: Senad Hadžić.
RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Jakupović, Lolić (od 61. Jandrić), Vojinović, Pekija (od 72. No. Petrović), Jaćimović, Gavranović, Ćatić (od 64. Šakić), Marić, Dekić, Davidović. Trener: Nedžad Žerić.