Rudar-Prijedor će u 7. kolu Premijer lige BiH biti gost prvoplasirane Tuzle Siti.

Zbog povreda ili stomačnog virusa u timu neće biti Ajdina Redžića, Luke Kulenovića i Tomislava Kneževića, a u procesu oporavka su Ilija Danilović, Dželil Asani, Džozef Amoa i Andrej Bosnić i pitanje je ko će od njih biti na raspolaganju treneru Nikici Milenkoviću.

Uprkos tome strateg tima iz grada na Sani vjeruje da njegov tim može pružiti dobru igru na “Tušnju”.

Nikica Milenković, trener

– Igramo protiv jako dobre ekipe koja ima odličan kontranapad. Sa utakmicom manje Tuzlaci su prvi na tabeli. U svakom meču moramo dati maksimum, pogotovo u gostima i moramo postići gol ukoliko želimo povoljan rezultat. Kroz pas igru nastojimo da postignemo pogodak u svim mečevima, a tako će biti i ovog puta. U Tuzli moramo biti pametni, ne smijemo protivniku ostaviti prostor da nešto uradi. Svaka utakmica je prilika da se dokažemo i da damo sve od sebe za boje ovog kluba i grada Prijedora – poručio je Milenković.

Demir Jakupović smatra da saigrači i on ne treba da se plaše sutrašnjeg protivnika.

Demir Jakupović

– Tuzla je trenutno možda najbolja ekipa u ligi, prvi su, ali to nas neće obeshrabriti. Treba da u meč uđemo bez straha, jako, energično, ako budemo pokazali ono što smo prezentovali u ranijim utakmicama mislim da možemo do dobrog rezultata. Pokazali smo da možemo igrati protiv jakih rivala, pa zašto ne bi pokušali pobijediti lidera na tabeli i daćemo sve od sebe da to uradimo – poručio je Jakupović.

Sutrašnji susret počinje u 19 časova, a biće ovo njihov prvi međusobni okršaj u Premijer ligi.

izvor: Srpskainfo /infoprijedor.ba