FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor obavještava javnost da je g. Darko Milunović podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora kluba. Razlog za podnošenje ostavke na mjesto predsjednika kluba je povećan obim ostalih poslovnih obaveza, te nemogućnost da se u potpunosti posveti obavezama koje podrazumjeva tako zahtjevna pozicija kao što je predsjednik Upravnog odbora FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor.

“Nije bilo lako donijeti ovu odluku. Prešli smo zaista ogroman i uspješan put u proteklom periodu, pa je Rudar-Prijedor trenutno stabilan premijerligaš. Ali vođenje premijerligaša zahtijeva maksimalnu posvećenost, a prelaskom na novo radno mjesto u Zavodu za statistiku RS, uz moje angažovanje na fakultetu, neću biti u mogućnosti da dajem 100% i ne želim da klub trpi zbog toga. Nakon razgovora sa predstavnicima Gradske uprave i generalnim sponzorima, donio sam odluku da se povučem, a klubu u budućnosti želim sve najbolje. Naravno da ću i dalje biti uz klub svim srcem i pružati podršku kada god je to moguće”, izjavio je Milunović.

Podsjetimo, za nešto više od dvije godine, koliko je trajao mandat g. Milunovića, klub je u prvoj godini bio vicešampion, dok je u drugoj godini ubjedljivo osvojio 3. titulu prvaka Republike Srpske i plasirao se u Premijer ligu BiH, po prvi put u ligu formata koji okuplja 12 najboljih fudbalskih klubova u državi.

Klub ja u velikoj mjeri stabilizovao svoje poslovanje, a ostvareni su i značajni infrastrukturni pomaci, čime su stvoreni preduslovi za daljni razvoj kluba u narednom periodu.

U odnosu na prethodni period, „vidljivost“ kluba u gradu Prijedor, ali i regiji je neuporedivo veća i o fudbalu se u našem gradu ponovo priča. Klub je znatno bolje pozicioniran u „fudbalskim krugovima“, te je prepoznat kao poželjna sredina za rad, a posebno raduje činjenica da publika ponovo u velikom broju posjećuje Gradski stadion.

Ovom prilikom, uprava kluba, zaposleni i igrači, žele da izraze punu zahvalnost g. Milunoviću na svemu što je uradio za klub u prethodnom periodu.

U narednom periodu, biće održana skupština kluba na kojoj će biti izabran novi predsjednik, a do tada, klub će nastaviti da funkcioniše nesmetano i po već uspostavljenom sistemu rada.

 

FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor