Fudbaleri Rudar-Prijedora pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Kupa grada Prijedora koji je organizovao Gradski fudbalski savez.

Rudar je u finalnom susretu igranom na stadionu “Berek” pobijedili ekipu Bratstva iz Kozarca rezultatom 4:1 (1:1).

Bratsvo je ove sezone bila najbolja ekipa u 4.ligi PFS Prijedor i plasirala se u Regionalnu ligu-grupa Zapad. Ekipa iz Kozarca povela je u 13.minuti nakon kornera. Igrala se 22. minuta kada Ognjen Jaćimović postiže gol. U 27.minuti povrijedio se Demir Jakupović a zamijenio ga je kapiten juniorske ekipe Prijedorčana Mile Kovačević. Nakon prvog dijela igre završeno je sa 1:1.

U prvim minutama nastavka šansu je dobio još jedan mladi igrač Mario Sajak koji je u potpunosti opravdao ukazano povjerenje trenera Žerića.Upravo nad njim napravljen je prekršaj za najstrožu kaznu u 49.minuti ali je izvođač Nemanja Pekija bio neprecizan.Kasnije pitanje pobjednika riješava Jaćimović koji postiže dva gola za samo tri minuta.Konačnih 4:1 postavio je Ognjen Davidović u 69.minuti susreta.

Treba reći da su se na dve strane terena našla rođena braća Nemanja i Rajko Pekija, te da Kozarčane ove sezone sa kapitenskom trakom predvodi iskusni Arnes Brkić, koji je ostavio dubok trag u Rudar-Prijedoru.

Medalje i pehar namijenjen pobjednku Kupa grada Prijedora uručio je Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika.

Ruar-Prijedor: Bratstvo 4:1 (1:1)

Prijedor
Stadion: Berek
Gledalaca: 200
Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)
Strijelci: Jaćimović u 22., 51.i 53., Davidović u 69., R.Pekija u 13.minuti za Bratstvo
Žuti kartoni: Lolić, Gavranović, Marić (Rudar-Prijedor), Elijazović, Bin Amat Ngadi (Bratstvo)
Crveni karton: Šakić (Rudar-Prijedor) u 30.minuti

Rudar-Prijedor
Petrović, Davidović, N.Pekija, Dekić, Marić, Lolić(Sajak), Šakić, Gavranović, Jakupović(Kovačević), Ćatić(D.Marmat), Jaćimović

Bratstvo
Vasiljević, Emini, Mahmuljin, Vujatović, Bin Amat Ngadi, Brdar, Vujković(Huskić), Elijazović(Alić), Ar.Brkić, R.Pekija, Kahrimanović(As.Brkić)