Fudbaleri Rudar Prijedora, sa gostovanja u Širokom Brijegu, vratili su se bez planiranog boda. Meč je okončan rezultatatom 2:1 u korist Širokog.

Domaći su vodeći pogodak postigli u 7. minutu susreta. Mujan je vješto uposlio Llanosa Nicholasa Rafaela a ovaj je matirao nemoćnog golmana Nemanju Šćekića.

U 24. minutu uslijedilo je izjednačenje. Sa 40-ak metara slobodan udarac izveo je Nikola Mandić i pogodio nebranjeni dio mreže.

U obostrano otvorenoj igri ređale su se prilike. U 34. minutu Llanos je udvostručio prednos domaćih.

Tek u finišu susreta ljubitelji fudbala mogli su uživati. Nekoliko prilika domaćih zaustavio je golman Šćekić. I Rudar-Prijedor je imao prilike za izjednačenje ali strijelci nisu imali svoj dan.

Meč na Pecari počela je startna postava koja je u Prijedoru osvojila bod protiv Slobode. Umjesto kapitena Nemanje Pekije igrao je Dragan Bilbija.
Rudar Prijedor je nastupio u sastavu: Šćekić, Asani, Sadiku, Pavlović, Santos, Burazor, Mandić, Marić, Amoah i Jakupović.

Trenerski tandem Marko Tešić i Dino Sikirić u igru su uveli Kulenovića, Dojčinovića, Kneževića, Sajaka i Marmata.

U 14.kolu u Prijedor dolazi „Velež“ kojeg su “rudari” porazili na njihovom terenu rezultatom 0:2. Meč se igra na Gradskom stadionu u subotu u 13:00 časova.

(Tekst: Milan Bogun, Foto: Dragan Stojnić)