U 8. kolu Prve lige Republike Srpske fudbaleri Rudar Prijedora u subotu, 28. septembra (16 časova) dočekuju Tekstilac iz Dervente.

“U goste nam stiže stari sportski prijatelj i rival Tekstilac iz Dervente. Što se tiče naše ekipe dobro smo radili i trenirali, imali smo pauzu u prethodnom kolu jer je OFK Sloga iz Gornjeg Crnjelova odustala od takmičenja. Dobro nam je došla ta pauza poslije meča sa Krupom u kojem smo poraženi, ali isto tako i Kup susret protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva zbog podizanja atmosfere, samopouzdanja i vraćanja na stari, pobjednički kolosjek. Analizirali smo protivnika u detalje, neće biti tajni, a svi naši igrači su u kombinaciji za utakmicu sa Tekstilcem koji je uvijek dobro i kvalitetno igrao u Prijedoru. Idemo svim snagama po nova tri boda i nastavljamo gdje smo stali, da borba s Krupom ode u našu korist. Ovom prilikom iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje fudbala u našem gradu da dođu na Gradski stadion u što većem broju jer nam treba podrška”, rekao je Dino Sikirić, pomoćni trener Rudar Prijedora.

Napadač Predrag Zekanović je takođe bio optimističan. “Trener je sve rekao za utakmicu sa Tekstilcem. Što se tiče nas igrača i svlačionice, okrenuli smo se narednim utakmicama poslije neuspjeha protiv Krupe. Dosta nam je značila pobjeda protiv Slavije, meč s Krupom smo već zaboravili i idemo u nove pobjede. Da dobijemo ovu i sve ostale utakmice kako bi sigurnim korakom gazili prema Premijer ligi BiH koja je naš krajnji cilj”.