U okviru 1.kola Lige za prvaka Republike Srpske fudbaleri Rudar-Prijedora savladali su ekipu Tekstilac Korta rezultatom 2:0.

.

U 48.minuta Vojnović je pokušao da uputi udarac sa oko 25 metara sa desne strane. Umjesto da ide ka golu, lopta je završila u šesnaestercu. Strijelac vodećeg gola je ušao u 22. minutu u igru umjesto kapitena Marića koji je u jednom duelu nezgodno pao na lijevu ruku pa ga je trener Jelisavac zbog bolova u ramenu zamijenio. Konačan rezultat postavio je definitivno najbolji igrač Prijedorčana ovog proljeća Demir Jakupović u 80.minuti. Jakupović je dobro ispratio odličnu akciju svoje ekipe i centaršut sa desne strane koji je uputio Davidović te je volej udarcem poslao loptu u mrežu za 2:0.Gosti su najbolju priliku za gol imali u 67.minuti kada je nakon kornera odlično glavom šutirao Jolović ali je Davidović izbio loptu sa gol linije.

 

Rudar-Prijedor: Tekstilac Kort 2:0 (0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 250
Sudija: Jovo Karić (Trebinje)
Strijelci: Jandrić u 48. i Jakupović u 80.minuti
Žuti kartoni: Bojnović, Davidović (Rudar-Prijedor), Đekić, Eminović, Komlenović(Tekstilac Kort)

Rudar-Prijedor
Hamzabegović, Davidović, Dekić, Petrović, Pecelj, N.Marić(Jandrić), Popović(Ćatić), Vojnović, Gavranović, Jakupović, Jaćimović (Kukić)

Tekstilac Kort
Plisnić, D.Marić, Jolović, Perić(Da.Ćorić), Susaković, De.Ćorić, Komlenović, Đekić(Eminović), Duspara, Simić(Vukadinović), Vugdalić