FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor je poražen danas u finalu „Medulin Cup-a 2020“ od FK „Radnik“ iz Bijeljine, rezultatom 0-1 (0-0). Ekipa iz Semberije je kasnim pogotkom u 86. minuti, preko strijelca Stefana Janjića uspijela da sruši Rudare.


Igor Janković, šef stručnog štaba „žuto-plavih“ bio je zadovoljan prikazanom igrom svojih momaka, te je izjavio: „Odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo. U drugom poluvremenu smo stvorili nekoliko šansi za gol međutim nedostajalo je mirnoće u završnici. Primili smo taj pogodak u poslednjim minutama meča uslijed nesmotrenosti mladih igrača u odbrani, i nažalost, ostali bez prvog mjesta. Rezultat nam nije bio prioritet, te je teren osjetilo mnogo mladih igrača od kojih su neki i juniori. Odigrali su dobro. Bitno je da su dobili svoju šansu da se okušaju u jednoj jakoj utakmici, jer svako ovakvo iskustvo će ih približiti igrama u ’top’ seniorskoj konkurenciji.
Idemo dalje… Glavu gore! Ovo je put kako i na koji način treba da igra Fudbalski klub „Rudar-Prijedor“ iz Prijedora.“

 
Utisci iz kluba su da su Rudari odigrali odličan turnir, koji im je uveliko pomogao pri podizanju forme pred nastavak takmičenja u 1. Ligi RS.
Iako ’na papiru’ među najlošijim ekipama, jedna stepenica ih je dijelila da na terenu budu najbolji.
Čestitamo Fudbalskom klubu „Radnik“ na osvojenom trofeju!
Bravo, Rudar!