U okviru 14. kola m:tel Premijer lige BiH, u subotu od 13 časova na Gradskom stadionu Rudar-Prijedor dočekuje Velež. U redovima “zeleno-crnih” svi priželjkuju reprizu meča iz Vrapčića, kada su iznenadili velikog favorita, i vratili se za Prijedor sa velika tri boda (0:2).

Trener Marko Tešić respektuje “rođene”, ali vjeruje i u svoj tim.


Marko Tešić, trener FK Rudar-Prijedor

– Velež ima krizu rezultata, a ne igre. Ekipa koja igra dugo zajedno vođena trenerom Feđom Dudićem, i znamo da nas čeka teška utakmica. Mi sebe tražimo, spremali smo se dobro, zadovoljan sam odnosom igrača prema obavezama, i vjerujem da možemo do povoljnog ishoda – rekao je Tešić.

 


Nemanja Pekija, kapiten “rudara”

Kapiten Nemanja Pekija naglašava da dobra atmosfera unutar ekipe može biti prevaga na stranu Rudara. Atmosfera je zaista odlična. Tabela nije realna, jer znamo da Velež zaslužuje mnogo bolje pozicije, ali opet to ne znači da mi ne želimo pobjedu u tom meču – jasan je Pekija.

Utakmicu će voditi trojka iz Sarajeva na čelu sa Adisom Mulahasanovićem, a pomagaće mu Enes Đozić i Moamer Čaušević. Delegat je Franjo Grganović iz Novog Travnika, dok je kontrolor suđenja Predrag Stankić iz Bijeljine.

Iz “Rudar Prijedora” pozvali su navijače i ljubitelje fudbala da dođu na stadion i podrže njihov tim u borbi za nove bodove.