Fudbaleri Rudar-Prijedora,nakon domaćeg remija protiv Veleža i boda iz Sarajeva žele domaću pobjedu. U goste im dolazi ekipa Željezničara koja nije u zavidnoj formi obzirom na dva prvenstvena i poraz u Kupu. Trener Marko Tešić, respektuje Željezničara ali se nada trijumfu.


Marko Tešić, šef stručnog štaba Rudar-Prijedora

– Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica u kojoj ćemo i mi i ono ići na pobjedu. Međutim nadam se da će presuditi naš voljni momenat i činjenica da igramo na domaćem terenu. Obje ekipe su u kadrovskim problemima tako da će i to uticati na igru, ali očekujem žestok duel i veliku borbu. Nama bi eventualna tri boda puno značila da krenemo prema sredini tabele Nadam se da ćemo da slavimo i upišemo nova tri boda – rekao je Tešić.

U tim Rudar Prijedora vraćaju se Mandić i Redžić koji su odradili žute kartone. Sergej Dojčinović je uvjeren u povoljan rezultat.

Sergej Dojčinović

– Atmosfera u svlačionici i na terenu je stvarno odlična. Ove sedmice smo dobro trenirali. Naravno mi idemo na tri boda. U ove predhodne utakmice smo ostvarili pozitivne rezultate. Tri boda protiv Željezničara bi nas približili sredini tabele. Tako ćemo zadovoljniji otići na ovu reprezentativnu pauzu, naglasio je Dojčinović.

Iz “Rudar Prijedora” pozvali su navijače i ljubitelje fudbala da dođu na stadion i podrže svoj tim u borbi za nove bodove. Utakmica se igra u nedjelju, na Gradskom stadionu, sa početkom u 13 časova.