Fudbaleri Rudar-Prijedora se od 1. februara nalaze na pripremama u Medulinu, a Šef stručnog štaba Boris Savić, dao je kratak osvrt na dosadašnji tok priprema:

“Možemo da budemo prezadovoljni uslovima u Medulinu; hotel i tereni su na odličnom nivou, i mnogo je bitno da smo otišli jer u Prijedoru nismo imali uslove za rad zbog padavina.

Atmosfera u ekipi je sjajna, i momci vrijedno rade. Utakmice dogovaramo u hodu, zbog celokupne situacije, a plan je da odigramo 4 utakmice za vreme boravka u Medulinu.

Na pauzi između dva dela prvenstva, ekipu je napustilo 5 igrača, a mi smo doveli tri igrača za koje smatramo da su pojačanja i na pripremama je priključeno još 5 juniora kojima, vidim, ne manjka motivacije da se nametnu.”

Rudar je juče, 3. februara, pobijedio u prvom pripremnom meču NK Mladost iz Bjelovara rezultatom 4:1, a strijelci za žuto-plave bili su Kulenović (dva puta), Ivetić i Stjepanović.

Savić je kazao:

“Jako dobra provera za nas gde smo igrali sa dva tima po 45 minuta. Protivnik je bila ekipa koja ima dosta iskusnih igrača koji su igrali prvu ligu hrvatske i trenutno su prvi u 3. ligi.
Prvo poluvreme smo odigrali odlično, a drugo ipak za nijansu lošije. U oba poluvremena, pored postignutih golova, imali smo veliki broj propuštenih prilika i taj segment realizacije moramo da popravimo. Već u subotu igramo novu utakmicu gde ćemo ponovo dati šansu svim igračima kako bismo dobili jasniju sliku.”

Idemo, Rudar!