Stadion FK Rudar Prijedor

Gradski stadion u Prijedoru izgrađen je 1952. godine. Od njegove izgradnje prvobitno je ovo zdanje bilo dom i teren na kojem je svoje utakmice kao domaćin igrao OFK Prijedor, da bi kasnih 70-ih godina prošlog vijeka postao i dom FK “Rudar”, koji se zbog plasmana u viši rang takmičenja, Republičku ligu tadašnje Jugoslavije, iz Ljubije preselio u Prijedor.

Od 1992, prestankom rada OFK “Prijedor”, Gradski stadion ostaje na upotrebu FK “Rudar Prijedor”, koji je nastao integracijom dva kluba, OFK Prijedora i Rudara Ljubije iz Prijedora.

Gradski stadion u Prijedoru, koji je u vlasništvu Grada Prijedora, ima kapacitet 3.540 stolica za sjedenje. Na sjeveru i zapadu su plasmanom u Premijer ligu BiH 2009. godine postavljene stolice po uslovima koje propisuje Evropska fudbalska federacija UEFA, dok je rekonstrukcijom istočne tribune obezbjeđeno dodatnih 2.040 sjedećih mjesta čime su ispunjeni svi uslovi za nesmetano igranje u Premijer ligi BiH. Oko samog terena se nalazi atletska staza standardne dužine od 400 metara, te na jugu, na kojem se nalazi i semafor, pristup za sanitetska vozila.

Svlačionice za ekipe i službene prostorije nalaze se ispod zapadne tribune i preuređene su plasmanom u najviši rang takmičenja.

U periodu od 2009. do 2012. godine u rekonstrukciju Gradskog stadiona Prijedor uloženo je blizu milion evra. Urađena je rekonstrukcija zapadne tribine kapaciteta 1.500 sjedećih mjesta, rekonstrukcija elektro i vodovodne mreže, te drenaže i navodnjavanja travnate podloge.

Radovi na izgradnji istočne tribine počeli su 15. jula 2011. godine i završeni su 9. avgusta 2012. godine. Sa novom tribinom kapaciteta 2.040 sjedećih mjesta, koja će ispod sebe imati i niz poslovnih prostora, Gradski stadion u Prijedoru će imati ukupno 3.540 sjedećih mjesta i dobio je novi, mnogo ljepši izgled što je i bio prioritet s obzirom da se nalazi u strogom centru Prijedora.