Druga manifestacija je samo tri dana posijle toga, 23. maja, kada će na mjestu gde je klub osnovan, ispred rudnika Ljubija, biti otktivena spomen ploča uz specijalnu rodjendansku tortu od 90 kg koja simbolizuje 90 godina kluba.

Treća manifestacija je tematska izlozba fotografija koja ce biti odrzana 22. juna u Muzeju grada Prijedora, pod nazivom “90 fotografija za 90 godina”. Postavka 90 najznčajnijih fotografija kroz 90 godina.

Programom je predviđen i “triagonal” veterana , dječiji međunarodni turnir, prijateljski susreti sa najvećim srpskim klubovima, začinjeni velikim muzičkim koncertom na Gradskom stadionu, uz veliki vatromet i paljenje baklji oko cijelog stadiona.

 

DOKUMENTARNI FILM  I POZORIŠNA PREDSTAVA

 

Predvidjena je i svečana akademija u pozorišnoj sali, gde će biti dodijeljene plakete najzaslužnijim društvenim institucijama i pojedincima, a biće i emitovan dokumentarni film i promovisan CD sa 90 najljepših zabilježenih golova za 90 godina. Sve to će upotpuniti i pozorišna predstava “naših 90”, u izvodjenju prijedorskog pozorišta.

 

MONOGRAFIJA

 

Za sam kraj godine biće organizovano zeleno-crno veče na kojoj će biti promocija monografije “naših 90″ i promocija klupskog kalendara”- rekao je predjsednik Organizacionog odbora Stojan Janjetovic.