Malo je nedostajalo Rudar-Prijedoru da odoli na proljećnoj premijeri, ali Zrinjski je na kraju slavio pogotkom Nemanje Bilbije.

Trenutak odluke dogodio se u 76. minutu. Lagan centaršut golmanu Šćekiću se lopta izmigoljila iz ruku, završila na prečki, pokušao je Sadiku da je izbaci, a Bilbija na pravom mjestu i svom timu donosi tri vrijedna boda. Do tog trenutka golman Rudar Prijedora bio je najbolji akter meča, odbranio nekoliko teških udaraca, i da je “rudar” odolio prigrabio bi epitet igrača utakmice, a ovako je postao tragičar.

Već u trećem minutu vidjeli smo prelijep pogodak Nikole Mandića, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije napadača Rudara. Ostala je dilema da li je zaista i tako bilo, a pogotak je bio zaista majstorski.

Janković je imao odličnu priliku u finišu prvog poluvremena, ali Šćekić je odlično reagovao i izbacio loptu u korner.
I na startu drugog poluvremena velika prilika za Zrinjski, Kamenar je potegao 20-ak metara, došao na ivucu šesnaesterca, uputio dobar šut, ali Šćekić još jednom bio na visini zadatka.

U 54. minutu puno sreće za domaćina, Ćorluka je potegao sa preko 20 metara, Šćekić je bio već savladan, ali se ispriječila prečka!

U narednom kolu „Rudar“ će ponovo biti domaćin, ovaj put ekipi „Leotara“, direktnom konkurentu u borbi za opstanak.

RUDAR PRIJEDOR – ZRINJSKI 0:1
RUDAR PRIJEDOR; Nemanja Šćekić, Djeljilj Asani (od 46’ Predrag Zekanović), Rijad Sadiku, Vladimir Jovan Pavlović, Rodriguez Santos (od 72 Bosnić), Nikola Mandić (od 69.Joseph Amoah), Tomislav Knežević (od 69’ Bojan Burazor), Nermin Hodžić, Nemanja Marić, Demir Jakupović (od 63.Kulenović), Ajdin Redžić.
ZRINJSKI
Josip Čondrić, Hrvoje Barišić, Josip Ćorluka, Ivan Bašić, Matija Malekinušić (64’Ivan Jukič), Igor Savić, Slobodan Jakovljević, Niko Janković (od 64’ Irfan Hodžić), Kerim Memija, Karlo Kamenar (od 68-Mario Tičinović), Nemanja Bilbija.